Saturday, 5 August 2017

Clear Table

ada benda kecil, memang kecil, tapi orang kita suka jadikan besar. aku tak faham kenapa kerap kali benda kecil jadi such a fucking big fuss. this time is clear table lepas makan kat fast food chains. aku tak pernah ke luar negara, aku tak tahu macam mana mereka makan di amerika or england. memang mereka clearkan table ke? but back home, aku rasa this thing started lepas ramai-ramai pergi ikea lepas makan clearkan table sendiri. i'm not saying its a bad thing. benda logik macam ni memanglah benda baik. but hey, what's the big fuss? nak buat, buat lah. taknak tak perlu. ke ada benda lain. englighten me please.

to those yang memekak orang lain tak clear table di fast food chain, aku tahu kau kalau pergi kedai makan melayu tak ada kau nak clearkan table pun. i'm running a cafe, i know. kau rasa kau cukup bertamadun membodoh, melakhnatkan orang yang tak clear table. but no, you are not. aku bayar staff aku so dia boleh clear table, kalau customer clearkan sebab nak memudahkan kerja staff aku, its fine. alhamdulillah. but kau kemas ke tak kemas ke, crew tetap kena clear kan table. tak perlu kau jeling table sebelah sebab dia tinggalkan berselerak. again. nak buat, buat, taknak buat tak perlu buat. jangan membingaikan orang lain.

personally aku sikit jammed kalau customer clearkan table. itu kerja kami. paying customer kot.

kalau kau rasa bongkak nak bertamadun sangat, please, letak troli tesco di tempat mengumpul troli. jangan tinggal kat kotak parking kereta. barbarian.

azrul maulud


No comments:

Post a Comment