Thursday, 5 July 2012

Pilot

aku tak suka pen. tak suka pensel. objek-objek itu buatku lenguh tatkala menulis. plus, tulisan aku hodoh nak mampus. dalam hidup aku, aku kalau boleh nak guna pensel untuk melukis je. yeah. when i was young i love to draw. come on boys, we all love to draw when we were young.

disebabkan pen dan pensel, tak pernah aku terasa nak jadi penulis. lately aku banyak berangan. somehow i imagine myself being an author of a book. and semua orang cari buku aku. hah! sungguh impossible sebab aku tahu, kawan-kawan aku tak akan support. kalau dah kawan-kawan pun buat pekak, inikan pula yang bukan kawan. dan aku tetap salahkan pen dan pensel kerana buat tangan aku lenguh maka aku tak suka menulis. babi kau pen dan pensel.

i discovered keyboard when i was 11. typing memang ayam patuk beras kat tanah la time tu. as the speed grows, i feel like i kinda like it with this keyboard. tak penat. tak payah nak cari liquid paper atau pemadam nak padam mana yang salah dan buat permukaan kertas bertukar hodoh. keyboard, penyelamat dunia.

"so what about this blog then?"

aku suka mencarut. maka aku akan mencarut sesuka hati aku kat sini. jari jemari ku akan menekan keyboard sepantas mungkin untuk menyampaikan segala rage, segala isi kepala hotak dan segala apa yang aku angankan. it may turn out funny. it may turn out offensive. but what the fuck, mate? to hell with the kaki sontot.

Azrul Maulud